Berecz Zsombor összetettben a harmadik az olimpián

2016. augusztus 12.
Címkék :

6tiK6rDjNmTfKeEUsA magabiztosan megnyert ötödik futam után az egyre erősödő szélben remekül hajtott. Sőt a hatodik futamon a szél már 25 csomósra erősödött, és Zsombi az első bóját 7. helyen kerülte, majd ugyanott fordult a hátszeles szakasz végén.

A második krajcban nagy harcban volt a holland Jan Pieter Postmával és a svéd Salminennel, miközben ők hárman fokozatosan távolodtak a négy futam után még összetett éllovas szlovén Zbogartól és a háromszoros Európa-bajnok horvát Gaspictól. Zsombi a bóját Salminen mögött vette, és a következő bő szeles szakaszon ő is megmutatta, hogy milyen a free pumping magyarul.

1280

Ekkor már csak egy nagyjából hatperces hátszeles száguldás volt hátra az utolsó kis félszeles befutószakasz előtt, amelyet ilyen szélben nagyjából 40 másodperc alatt tesznek meg a finnesek. Berecz Zsombi 7. helyen ért célba.BereczZsombor

Miután az olimpia első napján a második futamon végig vezetve az a csalódás érte a célban, hogy korai rajt miatt nem egy első, hanem egy utolsó helyet zsebelt be, sokan félthettük, hogy ez megrogyasztja, de ő élete legmagabiztosabb nyilatkozatában elmondta, hogy képes megverni ezt a mezőnyt. A harmadik futamban is vezetett, az ötödikben győznie is sikerült, a hatodikkal pedig végképp bizonyította, hogy képes lesz elérni a célját, az első hatban vagy akár dobogón végezni az olimpián.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!