Berecz Zsombor nyerte a magyar bajnokságot

Világbajnokunk magabiztosan győzött a magyar bajnokságon, úgy, hogy az utolsó futamon már nem is indult. Miután a szombati napot szélhiány miatt várakozással töltötték a versenyzők, a zárónapon három futamot sikerült teljesíteni.

Vasárnap az első próbálkozás sikertelennek bizonyult, éppen felért néhány hajó az első bójáig, amikor egy ötvenfokos szélforduló miatt a futamot a rendező érvényteleníteni kényszerült.

Pályaátrendezést követően ismét kezdődhetett a verseny. Az ötödik futamban az élen ismét Berecz Zsombor, mögötte pedig Németh Domonkos végzett, harmadiknak Lukács Ákos ért célba.

A nap második – összesen a hatodik – futamára a szél gyengült, lehetett 5–6 csomó, ami megkavarta a szokásos menetrendet. Berecz Zsombor az első bójánál nem volt az első húszban sem, de végül ismét az első helyen zárt.

A további sorrend: Ian Ainslie, az osztrák Moritz Spitzauer, Kántor Zsigmond, Székely Antal, Kónya Balázs és Haidekker Elemér volt, az összetettben második Németh Domonkos a 15., a korábbi futamok alapján szintén jól álló Kaiser Kristóf pedig a 19. helyen ért célba.

A zárófutam eredményétől függetlenül Berecz már megnyerte a magyar bajnokságot, ezért nem is indult azon. Kaiser Kristóf nyerte a futamot, Huszár Géza volt a második, Németh Domonkos a harmadik helyen futott be. Ezzel összetettben megvédte a második helyét, Ainslie pedig egy negyedik hellyel bebiztosította a bronzérmét. Negyedik lett Huszár Géza, ötödik Lukács Ákos, hatodik Kaiser Kristóf.

A végeredmény megtekinthető ide kattintva.

(Fotó: Cserta Gábor)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!