Berecz Zsombor mesés hétvégéje

Berecz Zsombor második helyen ért célba a döntő futamon a svéd Max Salminen mögött, így ezüstérmes lett a 48. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar versenyen Palma de Mallorcán.

A szezon első jelentős nemzetközi vitorlásversenyén, amelyet az olimpiai hajóosztályoknak rendeztek, Berecz Zsombor Finn osztályban 27 nemzet 57 vitorlázója között versenyzett, köztük számos olyannal, akik részt vettek a riói vagy a londoni olimpia futamain.

Berecz Zsombor

A versenyen újfajta lebonyolítási rendet vezettek be, amely ezen az első próbán egyértelműen kedvezett a legjobb magyar finnesnek. A nyolc teljes mezőnyös alapfutamon akadt első és második helye, de volt olyan is, amelyikből kiállni kényszerült. Így a 6. helyen végezve kezdte meg a „kieséses” szakaszt. Biztonsági vitorlázással biztosította helyét az elődöntőben. Ott 2. lett, és ezzel bekerült a döntő futamba, ahol az öt legjobb versenyző vitorlázott az abszolút győzelemért. Ezen sokáig a török Kaynar, a svéd Salminen és a holland Heiner haladt az élen, míg Berecz csak a 4–5. helyet foglalta el az észt Karpakkal. De aztán jól hajrázott az utolsó szakaszon és feljött a második helyre.

Érdi Mári

A mallorcai versenyen mindegyik részt vett magyar vitorlázónak akadtak részsikerei, futamgyőzelmei. A Laser Radial osztályban Érdi Mári 12. lett, míg a Nacra 17 vegyes páros katamaránban, illetve a 470-es férfiak között egyformán 24. helyet szerzett a Virág Flóra, Jankovics Gábor és a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!