Berecz Zsombor magabiztosan vezet

Világbajnokunk a finndingi bajnokság első napja után biztos előnnyel vezet, ám Németh Domonkos személyében komoly kihívója akadt.

A nap egészét tekintve 6,8 és 19 csomó közötti, 290 foktól 10 fokig mozgó szélben teljesített három futamot a finndingi bajnokság 63 résztvevője.

A világbajnok Berecz Zsombor áll az élen, de a többiek igencsak megnehezítik a helyzetét. Rajt-cél győzelmet csupán a második futamban könyvelhetett el, az elsőben a 3., a harmadikban a 8. helyen ért fel a krajcbójához. Az első futam első cirkáló szakaszában összeszedett 20-30 méteres hátrányából gyorsan csinált 200-300 méter előnyt, majd magabiztosan nyerte a futamot. A harmadikban a 17 éves Németh Domonkos a teljes második cirkáló szakaszban maga mögött tudta tartani a világbajnokot – aki aztán az utolsó előtti szakaszban ellépett tőle –, ilyenre pedig nem nagyon volt példa hazai vizeken, amióta Berecz Zsombor finndingiben versenyez.

A második helyért komoly küzdelemre van kilátás, bár Németh Domonkos három 2. helyével jó eséllyel pályázik az ezüstéremre, de több senior és masters versenyző is a nyakán van – írta a hunsail.hu.

A verseny részletes eredményei megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!