Horvátországban készül a magyar világbajnok

A Finndingi hajóosztályban világbajnok Berecz Zsombor Horvátországban készül tovább a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

A vitorlázó reményei szerint egy-másfél héten belül el tud utazni Splitbe, ahol horvát edzőpartnere klubjában készül majd várhatóan két, két és fél hetet. „Ezt követően remélem, hogy vissza tudunk menni Mallorcára, ahol minden versenyfelszerelésünk van. Ott folytatnánk a felkészülést az októberre halasztott világbajnokságra” – jelentette ki a 34 éves olimpikon.

Hozzátette, a világjárvány kitörése óta heti három napot tudott egyedül vitorlázni itthon is, ám ez korántsem volt annyira hasznos, mintha partnerrel ment volna.

„Érezhető volt, hogy nem heti hat-hét napot ültem a hajóban, és az intenzitás sem volt ugyanaz, így most vissza kell szokni a gyors manőverekhez. Erre elég lesz a horvátországi edzőtábor” – mondta Berecz, aki Spanyolországban vitorla- és árbócteszteléssel folytatná a felkészülést.

Meglátása szerint riválisai közül a britek és az új-zélandiak juthattak némi előnyhöz, ott ugyanis egynél több jó versenyző van, ugyanakkor ez a kis kimaradás szerinte nem lesz befolyással a jövő évi olimpiára – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!