Berecz Zsombor győzött, Érdi Mári harmadik lett az előolimpián

A magyar érdekeltségű éremfutamokat már nem tudtak rendezni az előolimpián, Berecz Zsombor győzött, Érdi Mári harmadik lett Enosimában.

Szél híján elmaradtak az éremfutamok mind a Laser Radial, mind a Finn osztályokban, így szerdai, 10 futam után számított eredmények a végeredmények.

Berecz már az éremfutam előtt behozhatatlan előnnyel állt, így számára izgalommentes lett volna a medal race. „A verseny alatt egy kicsit tartottam attól, hogy a harmadik nap után eljön a pillanat, amikor érzelmileg érintetté válok, és túlgondolom a dolgokat, de most sikerült ezen túllépnem, és csak az éppen következő futamra fókuszálni, így még a nehezebb napon is viszonylag jól tudtam teljesíteni. Próbáljuk összeírni és végiggondolni, hogy mik voltak azok a momentumok, amik idevezettek, hogy ennyire jól teljesítsek, és felhasználni ezt a jövőben bármilyen versenyhez; remélem, hogy sikerül megismételni ezt a jövő évi tokiói olimpián is” – nyilatkozta Berecz Zsombor.

A Laser Radialnál is maradt a szerdai sorrend végeredményként. „Nehéz felfogni még, hogy az olimpia helyszínén ebben a mezőnyben sikerült érmet nyerni. Különösen annak fényében, hogy ez az év azért nagyon nehéz volt” – mondta Érdi Mári a hunsail.hu-nak.

Vadnai Benjamin a 17., a Gyapjas Balázs-Gyapjas Zsombor 470-es kettős pedig a 20. helyen zárta az előolimpiát. Érvényes éremfutamot ezekben az osztályokban sem sikerült rendezni, így a szerda esti sorrend lett a végeredmény mindkét osztályban – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!