Berecz Zsombor ezüstérmes!

A kiváló magyar olimpikon pontazonossággal végzett a második helyen a santanderi világkupán.

Santanderben a világkupa-sorozat döntőjének legutolsó eseménye volt a Finn Éremfutam, amelyen Berecz Zsombor nagyot küzdve két brit ellenfelével 7., a verseny végeredményét tekintve a 2. helyen végzett. A gyenge, mérsékelt szeles futamon Ben Cornish az 5., míg Berecz Zsombor a 7. helyen futott be. Az egykori világbajnok Ed Wright utolsó lett. A többiek a korábbi futamon gyűjtött pontjaikkal a Medal Race-en már nem szólhattak bele az elsőség eldöntésébe.


A Medal Race-en elért négypontnyi különbséggel Ben Cornish pontszámban beérte Zsombit, aki három futamot is megnyert a tízből, míg Cornish csak egyet, ám a szabályok szerint holtverseny esetén elsősorban a Medal Race befutási sorrendje dönt. Így pontazonossággal, de a brit nyakába került az aranyérem.


Berecz Zsombor Palma de Mallorca-i ezüstérme és balszerencsés Európa-bajnoki 5. helye után ismét kiemelkedően vitorlázott.


Ősszel feltehetően mindannyian ott lesznek a Balatonon, Balatonföldváron a Finn Gold Cupon, az osztály világbajnokságán, ahol ismét megmérkőzhetnek egymással.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!