Berecz Zsombor ezüstérmes lett az Eb-n

A medal race-t Berecz Zsombor mind a nyílt versenyben, mind az Európa-bajnoki sorrendben a második helyen kezdte. A magyar világbajnoknak nagy különbséggel kellett megelőznie Scottot, a kettejük közötti különbség ugyanis 15 pont volt, azaz ha Berecz nyer, Scott nem végezhet a 9. helynél előrébb.

Ennek megfelelően páros versenyt vívtak, Berecz számára nehezítve azzal, hogy neki hátrafelé is figyelnie kellett, mert a nyílt versenyben az új-zélandi Andrew Maloney 7 pontos hátrányban volt vele szemben, azaz volt esélye megelőzni.

A 10-12 csomós szélben lebonyolított futam során Berecz és Scott végig együtt vitorlázott, és az első bójához már a mezőny végén értek fel, előbb a magyar, majd a brit. Eközben Maloney egy idő után átvette a vezetést. A futam során a három versenyző pozíciójában nem történt változás, így Maloney nyert, Berecz a 9., Scott pedig a 10. helyen ért célba. Ez azt jelentette, hogy a nyílt versenyben az új-zélandi Berecz Zsombor elé került. Berecz Eb-ezüstérmét nem fenyegette, veszély, hiszen már az éremfutam előtt eldőlt, hogy az Európa-bajnoki második hely biztosan az övé. A magyar világbajnok ezzel megismételte 2016-os eredményét.


A teljes mezőnyben Berecz Zsombor vitorlázott a legkiegyensúlyozottabban, ő jegyezte a legkisebb értékű kieső futamot (22.) és neki volt a legkisebb különbség a legjobb (2.) és a legrosszabb (a kieső 22.) futameredménye között. A juniorok között Németh Domonkos az 59. helyen ért célba, és ezzel megőrizte 61. helyezését – írta a hunsail.hu.

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!