Berecz Zsombor éremesélyes

Hat futam után Berecz Zsombor 2., Vadnai Benjamin pedig megkezdte a felzárkózást Dániában az Aarhus Sailing Weeken, a jövő évi világbajnokságok tesztversenyén.

Berecz Zsombor a csütörtöki két futamon a 8. és a 6. helyen ért célba. A listát jelenleg a holland Nicolas Heiner vezeti négy pont előnnyel, míg a harmadik helyen a már három futamot is nyert orosz Arkagyij Krisztanov áll. Pénteken és szombaton még négy futamra kerülhet sor, és vasárnap rendezik az Éremfutamot. Finnben harminchajós mezőny vitorlázik.

Laser Standardben a verseny első futamát megnyerő, majd a második napon műszaki hibákkal küszködve visszaeső Vadnai Benjamin megkezdte az előrekapaszkodást a 62 hajós erős mezőnyben. Időközben kiderült, hogy a második napon a vitorláját is varrni kellett, illetve az albája törött el úgy, hogy a vízen valahogy összerakta, de állítani nem tudta futam közben. A futamokat teljesítette, ám így jelentős hátránnyal vitorlázott. Mindkét csütörtöki futamon a 16. helyen ért célba és összetettben is 16., vagyis nyolc helyet javított a pozícióján.

Vadnai Jonatán a középmezőnyben vitorlázott az ötödik és a hatodik futamon, összetettben a 27. helyen áll.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!