Berecz Zsombor előrelépett a világranglistán

A világbajnok magyar finnes eddigi legjobb pozíciójában, a 3. helyen áll a legfrissebb világranglistán.

A mostani pozícióba beleszámítanak a tavaly őszi eredmények is, azaz az enosimai előolimpia megnyerése, a világkupa 2019/2020-as szezonjának nyitófordulóján elért 5. helyezés és az idei, melbourne-i világbajnokság bronzérme is. Berecz Zsombor az előző ranglista óta 11 helyet lépett előre.

A világranglistát a tavalyi vébé ezüstérmese, a holland Nicholas Heiner vezeti, a második pedig Berecz Zsomborral azonos pontszámmal a 2017-ben Balatonföldváron rendezett Gold Cup győztese, a svéd Max Salminen.

A többi magyar élversenyző a december 11-i világranglistához képest néhány helyet rontott a pozícióján, kivéve a férfi 470-es osztályban hajtó Gyapjas Balázst és Gyapjas Zsombort, akik a legújabb listán is tartják a 18. pozíciót (az ő eddigi legjobbjuk 13. helyezés). A laser radialban versenyző Érdi Mári a 6.-ról a hetedikre csúszott (az eddigi legjobb helyezése 3. volt), laser standardban Vadnai Jonatán a 25. (korábban 23. volt, ami a legjobb pozíciója is), testvére Benjamin pedig a 33.-ra lépett vissza a 27. helyről (legjobbja 17. volt) – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!