Berecz Zsombor balszerencsésen lett 5.

Kiváló vitorlázónk vezetett a döntőben az Eb-n, de valamilyen gondja akadt a vitorlájával. Március végén Palma de Mallorcán Berecz Zsombornak jó szolgálatot tett az új, kísérleti versenylebonyolítási rend, amelynek végén a döntő futamon a legjobbak tiszta lappal versenyeznek egymás ellen a végső győzelemért.

Most viszont nem neki osztották a lapokat az öthajós döntőben. A tíz alapfutam alapján 3. helyen végzett magyar finnesnek valamilyen problémája adódott az első cirkálószakaszban, és már csak ötödikként ért az első bójához. A frissülő szélben az öthajós mezőny széthúzódott, és neki nem volt már esélye javítani.

Marseille-ben az olimpiai Finn osztály Európa-bajnokságának döntő futamát – amelyen a legjobb öt versenyző vehetett részt a 62 hajós mezőnyből – a francia Jonathan Lobert nyerte, és ezzel Európa-bajnok lett.

Berecz Zsombor idei harmadik versenyén is nagyszerűen teljesített. Kis szerencsével Európa-bajnok lehetett volna, ehelyett nagy balszerencsével 5. lett. Ami viszont szintén kiváló eredmény, különösen annak fényében, hogy összességében Zsombi legalább bronzérmet érő teljesítményt tett le az asztalra.

Berecz Zsombor a következőt nyilatkozta a verseny után: „Az utolsó futamban vezető pozícióból a vitorlafelhúzóm egyik része eltört. Hosszas szerelés után folytattam a futamot, de a hátrányomat nem tudtam ledolgozni. Összességében elégedettek vagyunk a heti teljesítménnyel, de a munka nem áll meg, amíg el nem érjük céljainkat.”

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!