Berecz Zsombor Athénban is győzött

Az utolsó két napon a versenyzésre alkalmatlanul gyenge szél miatt már nem sikerült futamot rendezni a görög fővárosban, így a hat futam után élen álló magyar világbajnok nyerte az Athens International Sailing Weeket.

A nem nagy létszámú, ám olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok finneseket is felvonultató mezőny fele az aktuális világranglista első 15 helyezettje között szerepelt (Berecz a listán jelenleg a 14. helyen tartózkodik).

A kiváló magyar vitorlázó a hat futamból kettőt megnyert, emellett elért egy második és egy harmadik helyet, a kiesője pedig egy 6. pozíció lett. Az egész mezőnyben csak ketten vitorláztak Berecznél kisebb szórással, de ők z utolsó két helyen végeztek, egyikőjük egy futamot sem fejezett be, a másik versenyző pedig egyszer sem előzött meg 5 hajónál többet.

A magyar világbajnok tehát folytatta kiváló sorozatát, azaz az előolimpia után következő nemzetközi versenyét is megnyerte, illetve a kettő között szeptember második felében Alsóörsön a finndingi magyar bajnokságot is – írta a hunsail.hu.

A részletes eredmények megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!