Berecz Zsombor akadémiát alapít

Az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor tanító szerepet vállal, akadémiaalapításra készül, de közben versenyez is, mert az nagyon hiányzik neki.

Az olimpiai ezüstérmes vitorlázó, Berecz Zsombor a Procelero SE vezetőedzőjeként fiatal tehetségek után kutat. „A 69F egy új hajóosztály, amelyben repülnek a hajók a víz fölött. Biztos vagyok benne, hogy ez a jövő, úgyhogy minél korábban szerepet vállalunk benne, annál jobb. Ez persze csak egy része a küldetésemnek, még mindig nem tettem le arról, hogy akadémiát hozzak létre” – mondta a kiváló vitorlázó, akinek a célja az új osztállyal, hogy kidolgozzon egy ifjúsági programot.

Mivel egy hajóra három ember kell, jövőre ezt a három gyereket szeretné megtalálni és kiválasztani. „A legfontosabb, hogy égjen a szemükben a tűz. A szikrát, a lángot szeretném látni, azt, hogy élnek-halnak a vitorlázásért, bármit megtesznek érte. Én is ilyen voltam. Mostanság azt látom, a gyerekek túl könnyen megkapnak mindent, de a sport jó eszköz a nevelésre, sport közben kiderül, kiben milyen érték rejlik, aki érdemes rá, amellett én ott leszek” – tette hozzá.

Válogatás közben figyeli azokat az osztályokat, amelyek eredményeket hoznak, leül beszélgetni a szülőkkel, edzőkkel, gyerekekkel, és szűri az információkat. „Azt szeretném csinálni, amihez értek, és én a vitorlázáshoz értek, ismerem a rendszert, amelytől jól működik ez a sport.”

Az akadémialapításról elmondta, hogy el kell kezdeni szervezni, mert kifutnak az időből, úgyhogy megpróbálja egyedül elindítani, de persze örülne, ha lennének támogatók.

A versenyzésről Berecz Zsombor elmondta, hogy nagyon hiányzik neki, el is döntötte, hogy augusztusban elmegy a Finn hajóosztály Európa-bajnokságára. „Amúgy is el kellene vinnem a vándorserleget, és ha már ott vagyok, megpróbálom megtartani és újra hazahozni. Ez azért is fontos, mert jövőre a mi klubunk rendezi az Eb-t Csopakon, úgyhogy ha valaki szeretné elvinni, jöjjön el érte a házamba…”

(nso.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!