Beneteau Oceanis 40.1 – Páratlanul testreszabható és tágas

A Beneteau tavasszal két új típussal jelentkezik. Az Oceanis Yacht 54 és az Oceanis 40.1 a francia hajógyár legfrissebb modelljei a közelmúltban megújult termékpalettán. A sorozatgyártású túrahajók építése minden kategóriában két fő trendet követ: minél nagyobb helykínálat és minél egyszerűbb kezelhetőség. A Beneteau újdonságai mindkettőben élen járnak. Első cikkünkben az Oceanis 40.1-est mutatjuk be.

A 40.1-es a 2017-ben piacra dobott Oceanis 51.1-es kisebb testvére. A Marc Lombard által tervezett hajótest tágas és dinamikus. A többféle választható elrendezésből mindenki talál kedvére valót. Legyen szó párokról, családokról, vagy baráti társaságokról, a 12 méteres túravitorlás ideális választás akár a Balatonra is.

Mindig kihívás, amikor egyszerre kell teljesíteni a kényelem és a teljesítmény iránt támasztott elvárásokat. Az innovatív, kiszélesedő hajótest és az előrehozott árbóc ügyes kompromisszum. Megmaradt a gyors és merev hajótest, miközben tágas és kényelmes is lett. A vízvonal feletti kialakításért a Nauta Design felelt, amelynek gondos munkája meglepően tágas belső tereket és a decken is egy nagyobb vitorlás érzetét eredményezte.

Páratlanul testreszabható
Nincs két egyforma vitorlázó, nem könnyű tehát mindenkinek testhezálló hajót tervezni. Ekkor kerül előtérbe a testreszabhatóság. Az Oceanis 40.1-est lehet kérni First Line változatban nagyobb árbóccal és kíllel a sportosabb felhasználáshoz, vagy árbocba tekerhető grósszal és az önváltós fokkal a kényelmesebbhez. A belső kialakítás négy verzióban is elérhető, dió vagy tölgy színben. Azonban a számos opcionális kiegészítő miatt alig lesz két egyforma hajó.

Könnyű kezelhetőség, biztonság és kényelem
A kiszélesedő hajótest miatt a teljes fedélzet érezhetően tágasabb, mint az előd 41.1-esnél. A pihenésre és a hajókezelésre szánt területek ügyesen elválnak, így menet közben sincsenek útban a pihenő utasok. A kötélzetet hátravezették mindkét oldalon, egészen a dupla kormányállásig. A kokpitban kényelmesen maradt hely egy nagy méretű, kinyitható asztal számára, amiben még a mentősziget is elfért. A tiszta oldalfedélzeten biztonságosan lehet közlekedni a teljes hajóhosszon. A nagy fürdőplatform opcionálisan rendelhető hidraulikus vezérléssel is. Az ikerkormánylapátok pedig pontos visszajelzést és stabil irányítást adnak.

Beltér
A belső kialakítás négyféle változatban érhető el. Két-, három-, négykabinos vagy akár tulajdonosi verzióban is kérhető. A dió- vagy tölgyburkolatokat a milánói Nauta Design tervezte, és minden részletében kézzelfogható az olasz formatervezés szépsége. Az okosan variálható berendezések, a beáradó természetes fény és a sok nyitható ablak által kínált természetes szellőzés otthonossá teszi a belteret.

Az új Oceanis 40.1 a Balatonra vagy tengerre is ideális választás, ha családi túravitorlást keresünk.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!