Bemutatkoztak a médiások a modellvitorlás-vébén

Médiafutammal, sajtótájékoztatóval és felmérésekkel folytatódott a XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás világbajnokság az orfűi Pécsi-tavon.

Tizenegy órától egy médiafutam segítségével mutatták be a szervezők az újságíróknak a modellvitorlás versenyzést. A médiafutamot ifj. Csóka Lászlónak nyerte, ami talán előrevetíti a legesélyesebb hazai versenyző titkon remélt szereplését is.

A sajtótájékoztatón dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke kiemelte, fontosnak tartja, hogy a hazai kistavak ilyen és ehhez hasonló eseményekkel hívják fel magukra a vitorlázótársadalom figyelmét. Hatalmas eredménynek értékelte, hogy Orfű világbajnoki helyszín lett.

Karl Heinz Buchegger, a Naviga vitorlás szekciójának elnöke megköszönte a település és a vitorlás szövetség hozzáállását, valamint támogatását, amit a világbajnokság rendezéséhez nyújtottak. Elmondta, meggyőződése szerint az egyik legcsodálatosabb világbajnokság lesz az orfűi és nagyon várja az elkövetkező 11 versenynapot.


Délután befejeződött a 150. hajó felmérése is, és az úgynevezett nulladik napot a csapatvezetők megbeszélése zárta. Ma az F5-10 azaz a TenRater osztály futamai lesznek, amelynek során több hazai és néhány orfűi versenyzőnek is szurkolhatunk – írta a pecsiujsag.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!