Belize, a természet és az ősi civilizáció találkozása

Belize_szekesegyhaz_AquamagazinBelize-ben kb. 200 sziget várja, hogy felfedezzék. Ennek köszönhetően bármely vízi sport iránt is rajongunk, nagyszerű lehetőségeket találunk e vidéken. A könnyű- és nehézbúvárkodás mellett lehetőség van raftingolásra a Belize folyón, de ha szerencsénk van láthatunk cetcápát is, amely a legnagyobb jelenleg élő halfaj.
Belize Közép-Amerika keleti partjánál található, Mexikóval és Guatemalával határos ország, államformája alkotmányos monarchia, legfőbb uralkodója II. Erzsébet, brit királynő. A bámulatos trópusi ország területének felét a Yucatán-tenger lagúnás partját övező mocsaras síkság foglalja el. Belize a legkisebb népességű független állam az amerikai kontinensen, amely nem sziget.

Korallzatony_Belize_Aquamagazin

És ha már különlegesség: a Belize Korallzátony, amely egyébként a Világörökség része és a világ második legnagyobb korallzátonya, nemcsak kivételes természeti jelenség, hanem az egyik leglátogatottabb és legnépszerűbb úticélja a könnyűbúvároknak.

great-blue-hole-belize

Aki pedig inkább szilárd talajon szeretne maradni, egyedülálló kirándulásban lehet része: a Maya világ központjába elbarangolva az ősi civilizáció nyomait csodálhatja meg.

Maya_Romok_Aquamagazin

Belize fantasztikus szálláshelyekben is bővelkedik. A Casa Brisa tengerparti apartmanjaival, a Villa Paraiso lenyűgöző luxusával,  Villa Solemar pedig klasszikus eleganciájával kényezteti vendégeit.

Belize_elegans_szallasok_Aquamagazin

Forrás: http://magazine.luxuryretreats.com, http://www.royalbelize.com, wikipedia

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!