Beindulnak a fejlesztések a Fertő tónál

A terület-előkészítési munkálatokkal az idei utolsó negyedévben indul a Fertő tó magyarországi partjának harmincmilliárd forintos turisztikai fejlesztése, ami az előzetes tervek szerint 2020–2021-re készül el.

Egyebek mellett fejlesztik a strand területét, olyan látogatóközpontot alakítanak ki, ahol a térség turisztikai érdekességeit mutatják be, sporttelepet és kempinget hoznak létre, fejlesztik a vitorláskikötőt és a jelenlegi háromszázról ötszázra növelik a horgászkikötőhelyek számát. A beruházás eredményeként a közlekedési körülmények és a szolgáltatói létesítmények modernek és egységesek lesznek.

Tima Zoltán építész azt hangoztatta, hogy ezzel a fejlesztéssel a tó magyar oldalának több évtizedes lemaradását pótolják. A tervezésnél azt is figyelembe vették, hogy a beruházás elemei ökológiai szempontból is fenntarthatók legyenek.

A Fertő tó turisztikai célú fejlesztését is tartalmazó Modern városok program megállapodást 2015. március 25-én született. A megállapodás a tó fejlesztésén túl a közlekedést, a történelmi belváros műemlék épületeinek felújítását, valamint egy új ipari és gazdasági övezet kialakítását célozza – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!