Befektetőt talált a Bavaria Yachts

A CMP Capital Management-Partners GmbH csoport veszi át a Bavaria Yachts hajógyárat Giebelstadtban valamint a Bavaria Catamarans gyárat Franciaországban. Mind a 800 alkalmazottat állományba veszi az új tulajdonos.

Egy berlini székhelyű magántőke-befektetési alap, a CMP Capital Management-Partners vásárolta meg a teljes Bavaria Yachtbau GmbH-t és folytatja annak működtetését. A befektetőcsoport megszerezte a francia Bavaria Catamarans részvényeit is, így a németországi 550 és a franciaországi 250 alkalmazott az új tulajdonos munkaerő-állományába kerül. A végleges tulajdonátruházásra a német gazdasági versenyhivatal felülvizsgálatát követően kerül sor pár héten belül. A felek megállapodtak abban is, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételárat.

A CMP Capital Management-Partners egy német befektetési cég, amely nehéz helyzetbe került vállaltok felvásárlására szakosodott. A CMP gyakorlata alapján átveszi az operatív vezetést a felvásárolt vállaltoknál. Kai Brandes, a CMP Capital Management-Partners ügyvezető igazgatója elmondta: „Hiszünk a Bavaria nemzetközi piaci potenciáljában és fenntartható módon fogjuk tovább fejleszteni a vállalatot. Az átszervezési felmérések először a piaci részesedés visszaszerzésére és a gyártási költségek optimalizálására, javítására fókuszálnak majd.”

Dr. Tobias Brinkmann vállalat-átszervezési szakértő, a Bavaria Yachtbau csődvédelmi eljárás megindítása óta regnáló ügyvezetője kijelentette: „A Bavaria egy kiváló vállalat és erős márka, lenyűgöző termékekkel és elkötelezett csapattal. Nagyon örülünk, hogy egy ismert, megbízható és tapasztalt befektetőre találtunk, amely a jövőbe vezeti a Bavariát. A vállalat vezetősége ez úton is szeretné megköszönni az alkalmazottaknak, viszonteladóknak és beszállítóknak a türelmet, a kitartást és a bizalmat. A tény, hogy a vállalat az elmúlt öt hónapban is képes volt 220 jachtot sikeresen legyártani és leszállítani, megmutatja, mennyire elkötelezett és megbízható csapatunk van.”

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!