Bárkiből lehet hajóépítő

Kishajóépítő és kishajó-karbantartó szakmai képzés indul Balatonfűzfőn, a VSZC Öveges József Technikum és Kollégiumban a 2021/2022-es tanévtől.

A hároméves szakmai képzés során a tanulók elsajátítják a hagyományos és modern technológiával készülő fahajók és csónakok, valamint az egyedi és sorozatgyártási technikával tervezett műanyag hajók, csónakok építési ismereteit. Megismerik a hajózási nyílászárók, szerelvények, veretek, rudazatok, az álló és mozgó kötélzet, a motor és hajógépészet, valamint az elektronikai eszközök, berendezések szerelését karbantartását, javítását.

A tervek szerint az elméleti képzésben meghívott külső előadóként, a gyakorlati képzésben duális gyakorlati képzőhelyként is részt vesznek a térség hajóépítő vállalkozásai, szakemberei is.

Az iskola várja a hajózás iránt érdeklődők jelentkezését, nyílt napokat szervez, előzetes egyeztetés alapján különbözp időpontokban is fogad érdeklődőket. Képviselői szívesen ellátogatnak iskolákba szülői értekezletre, vagy pályaválasztási napon szakmabemutatót tartani.

További információk megtalálhatók ide kattintva.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!