Bárki vehet magának egy mesés szigetet

2019. január 10.
Címkék :

Különleges szigetet kínálnak eladásra Új-Zélandon: az 518 hektáros Pepin-sziget nemcsak gyönyörű tájakkal, saját strandokkal és hihetetlen nyugalommal, de egy működő gazdasággal is várja új tulajdonosát.

A zöldellő, dombos-völgyes Pepin a Déli-szigeten fekvő Nelson városától 20 perces autóútra található, a szárazfölddel egy töltésen futó út köti össze. A teljes egészében magántulajdonban lévő szigetet 16 millió új-zélandi dollárért hirdette meg nemrég Sotheby’s Realty, és már több érdeklődő figyelmét is felkeltette.

A Tasman-öböl északkeleti részén fekvő szigetet 1996-ban vásárolta meg egy német üzletember, Viola von Hohenzollern, 2 millió dollárért. A Pepin-sziget ekkor nem volt több egy kopár, kizsigerelt területnél, amelyen a túlszaporodott vadon élő kecskék szinte teljesen elpusztították az őshonos növényzetet. A tulajdonos és a sziget vezetésével megbízott Andrew Newton azonban hosszas fáradozással ismét felvirágoztatta Pepint, 2011-ben környezetvédelmi díjat is kaptak munkájukért.

Területén az évek során kialakítottak egy jól működő gazdaságot és felépítettek egy hét hálószobás házat, három kis ökofaházat, illetve további három, nyaralónak szánt házikót is. A gyönyörű kis szigetet az üzletember 2012-es halála után a lánya, Olivia Hallman örökölte, most pedig valóságos paradicsomi helyként várja új tulajdonosát – írta az erdekesvilag.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!