Bárki lemerülhet a Titanichoz

Csupán néhány szerencsés ember merülhet le idén nyáron az elsüllyedt Titanic roncsához. A résztvevők kiváló ellátásban részesülnek, csakhogy a kaland egy vagyonba kerül.

Júliusban kel útra kutatók egy csoportja, hogy megvizsgálja a hajót, ám a Titan nevű tengeralattjáróban, amellyel megközelítik a hajót, nem csak kutatók foglalnak majd helyet. Kilenc szerencsés útitárs is velük merül a 3700 méter mély óceánba. A túra során a kis csapat érinti a hajóhidat és a fedélzetet, illetve megtekinti a rádiószobát és az első osztályt.


A merülés után a vendégek egy 10 fogásos vacsorán pótolhatják az elvesztett kalóriákat. A menüsor ugyanaz lesz, mint a Titanic fedélzetén, néhány órával a katasztrófa előtt. Ha pedig mindenki jóllakott, az utolsó falatokat egy 1907-es évjáratú Heidseck Gout pezsgővel öblíthetik le az utasok, amelynek palackjáért egymillió forintot is elkérnek. Persze a vacsorával egybekötött merülés sem olcsó mulatság, hiszen közel 30 millió forintnak megfelelő dollárba kerül egy jegy.


Ha még valaki szeretné a saját szemével látni a legendás hajó maradványait, akkor annak ki kell használnia a lehetőséget. Egy 2016-os tanulmány szerint ugyanis 15-20 éven belül szinte teljesen eltűnik a tenger mélyen a Titanic a rozsda miatt – írta a vezess.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!