Barcelonában a 29er csapat

2017. február 24.
Címkék :

29er2Folytatódik a magyar 29er csapat barcelonai edzőtáborozása, most ismét egy hetet töltöttek kint a fiatalok a Barcelona International Sailing Centerben.

A felkészülési sorozatban a De Jonghe Arthur–Szabó Rudolf, a Kocsis Bálint–Pavlik András, a Ralovich Dávid–Borbás Barna, a Lászlófy Ábel–Petrányi Botond és a Lászlófy Levente–Arányi Barna páros vesz részt Goszleth Marcell vezetőedző irányításával.

29er3

A vezető edző így számolt be az újabb egy hétről: Február közepén újabb egyhetes edzőtáborral folytattuk a felkészülést Barcelonában. A helyszín most váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeinket: két nap kivételével ragyogó időben, tökéletes körülmények között vitorláztunk napi 5-6 órát, így jutott idő részletesebben foglalkozni a különböző feladatokkal. A hangsúly még mindig a manőverek megfelelő technikai végrehajtásának elsajátításán van. Többféle bójás feladatot végeztünk ahol az eltérő szélerőkben más és más szögekre és távolságra van szükség a jelek megközelítésekor és a manőverek jó időzítéséhez. A csapat kezdi felvenni azt a sebességet gondolkodásban és mozgásban, ami egy skiffben vitorlázva alapkövetelmény. Ezeket az igen intenzív gyakorlatokat hosszabb menetekkel váltogattuk, ahol a trapézolás technikáját és a kormányzás-vitorlaállítás folyamatát gyakoroltuk. Ez is egy olyan összetevője ennek a hajótípusnak, amely egészen kifinomult összhangot kíván a legénység és a kormányos együttműködésében.

29er4
Örömmel láttam, hogy szintet léptek a srácok az őszi vitorlázásukhoz képest. Az is egyértelmű, hogy a januári edzésen nyakunkba kapott extrém nehéz hullámzásban érdemes volt annyit küzdeni, sokadszor is megbirkózni például a felborult hajó visszaállításával. Ezek a helyzetek jó leckét adnak alázatból, kitartásból, türelemből, melyek mind kellenek ahhoz, hogy kitűzött céljainkat elérjük.

29er2
Nincs megállás, márciusban újabb egyhetes kör következik, addig pedig dolgozunk a megfelelő erőnléten, ahol ugyancsak van tennivalónk bőven.

29er1

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!