Bali Catsmart, az okos és kompakt katamarán

A Bali Catamarans alig néhány év alatt a kedvtelési célú katamaránok piacának egyik vezető szereplőjévé vált. Most mutatták be legújabb vitorlásmodelljüket, a Bali Catsmartot, amely méreténél fogva a Balatonra is tökéletes a nagyobb családoknak, baráti társaságoknak.

A Catana Csoport (amelyhez a Bali márka is tartozik) 2022 első fél évében 45 százalékos növekedést könyvelhetett el, és 70 millió euróra növelte forgalmát. Ebben a felfelé ívelő időszakban álltak elő az új modellel Canet en Roussillonban.

Egyszerű, könnyed, innovatív
A Bali Catsmart 11,78 méteres hosszával a legkisebb Bali modell, ám amikor azt mondjuk, legkisebb, akkor kizárólag a hosszáról beszélünk, mert a térkínálata – forradalmi megoldásainak köszönhetően – igen nagy. A katamarán magában foglalja a termékcsalád összes jól bevált fejlesztését: lépcsős hajótest a lágyabb hullámvétel és a nagyobb belső tér érdekében, merev első fedélzet, a szalon és a kokpit egybenyitása egy „garázsajtóval”, tágas pihenőterület kényelmesen körbejárható fürdőplatformmal, nagy elülső kabin tengerre néző, 160 cm széles ággyal, valamint a két nagyon kényelmes kormányállás. Igyekeztek optimalizálni a vitorlafelületet, ami részben azért sikerült jól, mert a nagyvitorla szinte egy vonalban van kokpit tetejével – mivel nincs flybridge.

Szokatlan kényelem egy kompakt hajóban
Ami a belső elrendezést illeti, a gyár nem csak a charterpiacra szánt verziókat kínálja: a hagyományos négy- és háromkabinos változat mellett megjelent a két „tulajdonosi” kabinos kivitel. Ez egyedülálló a piacon, és komoly csáberőt jelenthet azoknak, akik a vízen is szeretik a tágas privát tereket. A szalon és a kokpit meglepően nagy, méretüket tekintve a hosszabb katamaránok hasonló helyiségeihez hasonlíthatók. A nagy, billenő hátsó ajtó megnyitja a szalont a hátsó kokpit felé, így tágas, nyitott teret teremt az étkezésekhez és összejövetelekhez, míg az oldalsó tolóablakok kiemelik a nyitottságot, és lehetővé teszik, hogy a hűsítő szellő könnyen átjárhassa ezt a részt.

Fő paraméterek:
Hajótest hossza: 11,78 méter
Vízvonalhossz: 11,32 méter
Legnagyobb szélesség: 6,46 méter
Merülés: 1,1 méter
Vízkiszorítás: 8,4–11,95 tonna
Motor: 2×20–2×30 LE

Üzemanyagtartály: 400 liter

Édesvíztartály: 660 liter

Aki a Bali Catsmartot választja, a nagyobb modellek kényelmét kapja, azokénál lényegesen barátibb összegért, ami nemcsak a vásárláskor, de a fenntartásnál is szempont. A Bali katamaránok hazai képviseletét a Pannon Yacht Kft. látja el.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!