Bali 4.6 – a tágasság luxusa

A Bali 4.6 katamarán a cég első modelljének, a Bali 4.5-nek az utóda, de jóval többet tesz annál, mint hogy csak átveszi a stafétát, felrázza a családi- és charter katamaránok világát.

Elegáns megjelenés, modern beltér és gigantikus szabad terek – benne van tehát mindaz, ami miatt a Bali katamaránok mindig is kiemelkedtek a tömegből. Újdonság, hogy itt már nem csak a hátsó kokpit és a szalon vannak teljes mértékben összekötve egymással, de a szalonból nyíló ajtón keresztül az elülső kokpit is könnyen elérhető, nem kell körbesétálnia annak, aki oda akar kijutni. Vagy onnan visszatérni – bár ki lenne az, aki önszántából otthagyna egy ilyen helyet? Legfeljebb csak azért, hogy a hátsó kokpitban csatlakozzon ahhoz a csapathoz, amelyik a tíz fős étkezőasztalnál és a négy fős kanapén foglal helyet.

A beltér akkora, hogy akár öt kabin is elfér benne, négy fürdővel. Igaz, ekkor az egyik lakrészben nem franciaágy, hanem emeletes kap helyet, de ott is teljes a kényelem. Az elegancia tetejét a három kabinos kivitel jelenti, ahol a jobb oldali testet teljes egészében elfoglalja a tulajdonosi lakosztály, aminek külön kijárata van a kokpitba, míg balra két franciaágyas kabin kerül, egy-egy saját fürdővel.

A szalonba (ami egy „lounge” jegyeit is magán viseli), bőven befért a térképasztal és a teljes értékű, L alakú konyha, ahonnan könnyedén kiszolgálható mindkét kokpit. Ráadásul nem csak a szekrényekbe, hanem a diszkréten megbújó, padló alatti tárolókba is lehet pakolni, jó hosszú időre be lehet tehát spájzolni a Bali 4.6-ba.

Hogy mindenhol lehessen pihenni, és mindenhol kényelmesen, a vízszintes felületek jelentős részét matracok fedik, hol ágy, hol kanapé, hol napozó formájában. Még a flybridge-re is jutott belőlük, ahova mindkét oldalról vezet fel lépcső, és ahonnan még ülve is remekül körbe tud tekinteni a kormányos. Aki, ha feláll, segítség nélkül tud beállni a kikötőhelyre, mert jól látja a hajó minden sarkát. Ugyanott fent kaptak helyet a napelemek, amik jól kiegészítik a Bali 4.6 elektromos rendszerét, érezhető mennyiségű energiát termelve.

Az 57 lóerős Yanmar motorok segítségével könnyen tartható a 6 csomós utazósebesség (2000 rpm), de a 8 csomó (2500 rpm) sem kottyan meg nekik. És persze akkor sincs gond, ha nem motorral, hanem vitorlázva szeretne haladni a csapat: a nagyvitorla felhúzása – hála az elektromos csörlőnek – egyujjas gyerekjáték, és egyik további manőver sem követel ennél több energiát.

Bali 4.6 fő paraméterek:

Teljes hossza: 14,54 méter

Szélesség: 7,66 méter

Merülés: 1,22 méter

Vízkiszorítás: 13,6 – 19,8 tonna

Édesvíz tartály: 2 x 400 liter

Üzemanyag tartály: 2 x 400 liter

Hűtőszekrény kapacitás: 615 liter

A Bali katamaránok a Catana Csoporthoz tartoznak, mely híres nagy teljesítményre képes, csúcskategóriás hajóiról. Hazai forgalmazójuk a Pannon Yacht Kft.

fotók: bali-catamarans.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!