Bali 4.4 – Gigantikus élettér

Méretkategóriája legnagyobb hasznos felületével büszkélkedhet a Bali új modellje, ötvözve a cég jól bevált megoldásait és a legújabb innovációkat. A 4.3-as és a 4.5-ös modelleket váltja, elfoglalva helyét a 4.2-es és a 4.6-os között.

A Bali 4.4 az idén ősszel debütál, majdnem 88 négyzetméter hasznos felülettel, ami messze a legnagyobb ebben a méretkategóriában.

Minden ízében innovatív
Mint a Bali összes modellje, a 4.4-es is első pillantásra felismerhető. Xavier Fäy és Samer Lasta által megálmodott új dizájnja, finoman dőlő orra, elegáns vonalai teszik egyedivé megjelenését. Ugyanakkor jóval több, mint egy feltűnő katamarán, hiszen a Catana Csoport minden eddigi, nagy népszerűségnek örvendő fejlesztését tartalmazza: a merev aljú elülső kokpitot a pihenő- és napozórésszel, a két test hátsó részét összekötő hidat a gigantikus paddal, valamint a szalont lezáró Bali „falat”. Újdonság a szalont az elülső kokpittal összekötő ajtó, amely az első generációs kis és közepes modellekben (ezek sorozatszáma végződött páratlan számmal) még nem volt jelen. Ahogy nóvum a mindkét oldalról megközelíthető körpanorámás napozó a kormányállás mögött.

Ahol a külső és a belső tér találkozik
A teljes hajóbelső ergonomikus és kényelmes, az Open Space Designnak köszönhetően pedig a kokpit, illetve a szalon egyetlen óriási, elválasztóktól és küszöböktől mentes térré tehető. De így is minden egységnek megvan a maga jól felismerhető, a többi résztől elkülönülő funkciója. Az L alakú konyha, a 10 fős szalon/lounge, illetve a térképasztal teljes harmóniában létezik egymás mellett.

Intim szféra
A kabinokra a kifinomultság és a modernitás a jellemző, miközben a lehető legmagasabb a komfortfokozat. Mindhez saját fürdő tartozik, vécével és zuhanyzóval, a Master lakrész pedig elfoglalja a teljes bal oldali testet, ha a megrendelő a háromkabinos kivitelt választja. Ekkor a többitől teljesen szeparált egység jön létre.

Bali 4.4 paraméterei
Teljes hossz: 13,75 méter
Szélesség: 7,40 méter
Vízkiszorítás: 12,8 tonna
Alapvitorlázat: 118 négyzetméter
Édesvíztartály: 800 liter
Üzemanyagtartály: 800 liter
Motor: 2×40-2×50 LE
Drasztikus növekedés a 4.3-ashoz képest: plusz 72 cm vízvonal, 28 centiméterrel nagyobb szélesség, 117 helyett 150 négyzetméter alapvitorlázat.

A Bali katamaránok a Catana Csoporthoz tartoznak, amely híres nagy teljesítményre képes, csúcskategóriás hajóiról. Hazai forgalmazójuk a Pannon Yacht Kft.

(fotók: bali-catamarans.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!