Baleset a Volvo Ocean Race-en

A földkerülő vitorlásverseny negyedik szakaszának befutójára készülő versenyhajó elsodort egy halászbárkát Hongkong partjainál.

Halálos baleset történt a világ leghíresebb földkerülő vitorlásversenye, a Volvo Ocean Race negyedik szakaszának, a Melbourne–Hongkong szakasz befutója előtt. A versenyben akkor második helyen álló Vestas 11th Hour Racing mintegy 54 km-re közelítette meg a szakasz célját jelentő hongkongi kikötőt, amikor egy halászbárkával ütközött.

A Vestas 11th Hour amerikai csapatkapitánya, Charlie Enright azonnal riasztotta a verseny szervezőit, akik mentőcsónakot küldtek a bajba került emberek kimentésére. Kilenc halászt sikerült kimenteniük, tizedik társuk azonban megsérült és a hűvös vízbe esett. Helikopterrel kórházba szállították, ám a gyors orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette – írta az origo.hu.

Az eset másnapján Phil Lawrence, a Volvo Ocean Race versenyigazgatója elmondta, hogy a Vestas 11th Hour Racing versenyzőinek semmi bajuk nem lett az ütközéstől, a hajó viszont megsérült egy kicsit. Jelenleg tart a vizsgálat, amely megállapítja, hogy melyik fél hibájából következett be a baleset.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!