Balatonlellén versenyeztek a SUP-osok

2019. július 4.
Címkék :

Magyarországon először Balatonlellén rendeztek Surfski- és SUP-verseny. Az eseményen mintegy harminc induló és rengeteg tesztelő vett részt.

A balatonlellei Harbour Summit – Surfski és SUP versenyen sokan vettek részt, s még többen próbálták ki az eszközöket. A surfski nem más, mint egy szörf-kajak kombó, amelyet a nagyobb hullámokra találtak ki. A hajó tetejére kell ráülni, s mivel zárt, így nagy szélben sem folyik bele a víz. Különböző deszkák vannak a piacon, azaz a teljesen amatőrök és a profik is megtalálják a hozzájuk leginkább illő eszközt. SUP vásárlásához ez a cikkünk nyújt segítséget.

A SUP egyre népszerűbb, a balatoni strandokat gyakorlatilag uralja ez a deszka. Családok, baráti társaságok kiviszik a saját eszközüket, felfújják a parton és már vízre is szállhatnak.

A balatonlellei versenyen harmincan vettek részt, és sokan voltak, akik csak ki akarták próbálni a sportág(ak)at. Folyamatosan vízen voltak a deszkák, azaz óriási volt az érdeklődés. A megméretésre két kategóriában lehetett nevezni, volt egy hosszabb (három kilométer) és egy rövidebb táv (hatszáz méter), a hölgyek és az urak pedig külön-külön szálltak vízre. A váltóban, is hatszáz métert kellett teljesíteni, de volt két kritérium: egy-egy SUP-osnak és egy surfskisnek kellett teljesíteni az etap(oka)t, illetve egy-egy nő és férfi alkothatta a csapatot – írta a sonline.hu.

(fotó: Németh Levente – sonline.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!