Bakóczy Róberték nagy sikere Svájcban

Győzött az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával a Melges 24 Európa Kupa sorozat utolsó versenyén a svájci Luinóban, a Lago di Maggiorén. A háromnapos Coppa Lino Favini a European Sailing Series idei záró eseménye volt, amelyen 8 nemzet 25 csapata versenyzett.


A balatonföldvári Spartacus VE vitorlázóiból álló, nemrég Balatonfüreden J24 Eb-t is nyerő FGF Sailing Team – Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Takácsy Kristóf és Buza Bence – a 2017-es Melges 24 European Sailing Series utolsó két versenyét megnyerve 2. helyen végzett az éves sorozatban a Geoff Carveth vezette brit Gill Racing Team mögött. Versenysorozat eseményein összesen 19 nemzet 90 csapata vett részt és 51 futamra került sor.


Ötödik helyen végzett az európai sorozatban Csoltó Ákos csapata, a Seven Five Nine. A D-One VSE csapatában változó felállásban Tomai Balázs, Weöres Botond, Pesti Gábor, Szigeti Maxim és Berecz Zsombor vitorlázott.


A Coppa Lino Favini utolsó versenynapján vasárnap két gyenge szeles futammal fejeződött be a verseny. Az élen álló Fracassoli csapat a legénység egyik tagjának megbetegedése miatt nem állt rajthoz.
Bakóczy Róbertéknek így sem volt könnyű dolguk a gyenge szélben, mert a futamokon az olykor kiszámíthatatlanul viselkedő szélben az összetettben élen állók is el-eltévedtek. A szparis hajó is csak a 12. helyen futott be az első futamon, de aztán futamgyőzelemmel biztosították be az összetett első helyet.

Jól vitorláztak Csoltó Ákosék is. A verseny ötödik futamában 2. helyre hozták hajójukat, majd a záró futamon 9.-ként futottak be és ezzel összetettben a 8. helyre jöttek fel az utolsó versenynapon.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!