Bajnokot avattak a modellvitorlázók

Hétvégén rendezték Orfűn a harmadik nyílt IOM-ob-t. A bajnokságon 21-en indultak, köztük két erdélyi és egy horvát versenyző.

A teljes hazai élmezőny képviseltette magát, ennek ellenére talán a legnagyobb várakozás ifj. Csóka László és horvát Robert Grubisa összecsapását övezte. Csóka tavasszal hazai pályán két világbajnoki ezüstérmet nyert, míg Grubisa a világviszonylatban legerősebb horvát IOM-válogatott tagja. Az édesvíz egyértelműen az orfűi versenyzőnek kedvezett, és meglepően simán, 7 futamgyőzelemmel, 16 pont előnnyel nyerte a hétvégi versenyt.

Változatos szélviszonyok között, 11 nagyon izgalmas futamot sikerült rendezni az évről évre erősödő mezőnynek. Garay György, amióta Kantun hajóra váltott, ifj. Csóka László egyik állandó kihívójává vált, amit a most megszerzett bajnoki ezüstérme is igazol. Kiss Miklós kiegyensúlyozott versenyzéssel szerezte meg a bronzérmet.

Az IOM-mezőny első nyolc helyén hét kantunos versenyző végzett, közéjük csak Székely Antal tudott beférkőzni a hatodik helyre. A horvátok csodafegyverének (Kantun) térhódítását mi sem jelzi jobban, mint hogy a 21 hajós mezőnyben 10 vitorlázó tette le a voksát a Zvonko Jelacic és Robert Grubisa által fejlesztett típus mellett.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!