Bajnoki címért küzdenek a dragonosok

Csütörtökön kezdődik az egyik legaktívabb hazai vitorlás hajóosztály, a Dragon országos bajnoksága Balatonfüreden.

Ezt az eseményt egyfajta főpróbának tekintjük, hiszen ugyanezen a helyen jövő május végén kerül sor a Dragon Európa-bajnokságra is – emelte ki Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

A magyar bajnokság, amely ezúttal a Németh István-emlékdíjért is zajlik, mindig a szezon egyik legkiemelkedőbb eseménye. A magyar hajók számára ez a regattaválogató is, hiszen a jövő évi, hazai vizeken zajló Európa-bajnokságon csak a ranglista legjobbjai indulhatnak.

A tavalyi magyar bajnok Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly trió az idén nem száll harcba bajnoki címe megvédéséért, mert ők a június 9-én kezdődő portugáliai világbajnokságra készülnek.

A bajnoki címre legnagyobb esélye a Gömbös Lóránd vezette Nyári Mikulás nevű hajónak van, de az egységes tervezésű hajóosztályban nincs nagy különbség az egyes hajók között, így a tervezett tíz futam alatt bármi megtörténhet. A tervek szerint csütörtök délután három futammal kezdődik a bajnokság, amely vasárnapig tart. Külön díjat kapnak a legjobb klasszikus – 1973 előtt, fából épült – Dragonok legjobbjai, valamint a legjobb junior és masters csapatok – írta a byc.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!