Bahama-szigetek: 95 százalékos telítettség

Minden jel arra mutat, hogy a helyi kikötők viszonylag jó nyarat tudhatnak maguk mögött, a telítettségük elérte a járvány előtti időszak 95 százalékát.

A Bahamai Kikötők Szövetségének (Association of Bahamas Marinas, ABM) elnöke szerint a szigeteken a hajózási ágazat továbbra is felfelé ívelő tendenciát mutat, a járvány előtti teljesítményszint 95 százalékát érte el, és egyes marinákban az elmúlt hat hónapban magasabb volt a kihasználtság, mint a pandémia kitörése előtti évben.

Joe Dargavage hozzátette: „Minden jel arra mutat, hogy a helyi kikötők egész jó nyarat tudhatnak majd maguk mögött. Még nem tartunk a járvány előtti számoknál, de közelítünk, és ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a bahamai turizmus kiváló 2022-es nyarat tudhasson maga mögött.

A július 4-i hétvége általában forgalmas időszak számunkra, majd kezdődik a bahamai függetlenség egy hetes ünneplése. Az ABM és a Bahama-szigeteki Turisztikai Minisztérium pedig az egész régióra kiterjedő kampányt folytat, amelyben felhívja a hajósok figyelmét, hogy a Bahama-szigetek marinái és a kikötői személyzetek felkészültek a legmagasabb szintű szolgáltatás nyújtására.

Az év második felére tekintve – bár mindig fel kell készülnünk a hurrikánszezon elhúzódására – azt látjuk, hogy folytatódik a fellendülés.”

(forrás: ibinews.com, fotók: marinas.com, southernboating.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!