Az olimpián minden változatlan

olimpia (2)Carlo Croce, a World Sailing elnöke a vezető testület teljes támogatásával és a NOB-bal folytatott megbeszélései alapján nem javasolja az olimpiai osztályok változtatását.

Vagyis a világ vitorlázásának vezető testülete azt javasolja, hogy Tokióban a 2020-as olimpián ugyanaz a tíz esemény, osztály alkossa az olimpiai vitorlásversenyszámokat, mint Rióban.

The Rio 2016 Olympic Sailing Competition features 380 athletes from 66 nations, in 274 boats racing across ten Olympic disciplines. Racing runs from Monday 8 August through to Thursday 18 August 2016 with 217 male and 163 female sailors racing out of Marina da Gloria in Rio de Janeiro, Brazil. Sailing made its Olympic debut in 1900 and has been a mainstay at every Olympic Games since 1908. For more information or requests please contact Daniel Smith at World Sailing on marketing@sailing.org or phone +44 (0) 7771 542 131.

Ugyanakkor a World Sailing folytatja az egyeztetéseket a NOB-bal egy 11. olimpiai osztály Tokióban való bevezetésének lehetőségéről úgy, hogy a vitorlás összversenyzői létszám ne növekedjen, maradjon 380 fő. Ezenkívül a World Sailing egy bemutató vitorlásversenyszám megrendezésében is megegyezne a NOB-bal, amelynek résztvevői nem számítanának bele a rögzített versenyzői létszámba.

rio2

A nemek egyenlőségének érdekében a NOB megerősítette azt a célt, miszerint 2020-ra az olimpiai versenyzők összlétszámában elérendő a férfiak és nők azonos létszáma. Bár a World Sailing az egyes osztályok kvótáinak változtatásával tud közelíteni ehhez a számszerű egyenlőséghez, e cél elérését a vitorlásversenyszámokban 2024-re tűzte ki.

riologio

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!