Az eső sem tudta elrontani a kiállítás hangulatát

Bár az időjárás nem mindig járt a kiállítók és látogatók kedvében, a tizenharmadik Nemzetközi Többtestű kiállítás résztvevői mind sikerekről számoltak be.

Az International Multihull Show kétéves, Covid okozta kihagyás után múlt héten tért vissza Dél-Franciaországba. A hérault-i La Grande Motte kikötőjében bő harminc méternyi pluszkikötőhelyre volt szükség, hogy a hatvan többtestű vitorlás és motoros mind elférjen az ötnapos kiállításon, április 20–24. között.

„La Grande Motte minden eddiginél határozottabban jelezte, hogy a többtestű hajózás globális fővárosaként definiálja magát. A kiállított hajók számával, a márkák sokféleségével és a hajógyárak kínálatával ez a pozíció megerősödött, lenyűgöző és sikeres tizenharmadik kiadást tudhatunk magunk mögött” – áll a szervező M2Organisation értékelésében.

A vitorlagyártók, a biztosítási és pénzügyi szakemberek, valamint más szolgáltatók mellett a többtestű hajók felszereléseit és tartozékait gyártó beszállítók szintén nagy számban jelentek meg. Ahogy három spanyol kikötő – CN Estartit, Marina Port Ginesta, Marina Sant Carles de la Rapita – is különleges ajánlatokkal várta a katamarántulajdonosokat.

A hangulat a kiállítók körében is örömteli volt, a kedvezőtlen időjárás ellenére. Többen konkrét eladásokról, illetve hamarosan aláírandó szerződésekről számoltak be.

YouTube video

Rövid távon épp a kereslet kielégítése jelenthet problémát, van olyan hajó, amelynek az építését csak kétéves határidővel tudják vállalni.

A kiállítás keretében adták át az Év többtestűje díjakat. Íme a kategóriák győztesei:

YouTube video

(forrás: ibinews.com, fotók: katamarans.com, IMS)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!