Az Apple szerezte meg a csatahajó jogait

2020. május 24.
Címkék :

Tom Hanks második világháborús filmjét, A Greyhound csatahajót az Apple streamingszolgáltatása szerezte meg. A film eredetileg júniusban debütált volna a mozikban, az Apple azonban még nem közölte, hogy mikor akarja bemutatni.

A Sony Pictures produkciójának forgalmazásáért nagy verseny folyt, amit végül a fél éve működő Apple TV Plus streamingszolgáltató nyert meg. A film azért került streamingszolgáltatóhoz, mivel a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre el kellett halasztani mozis forgalmazását.

A Greyhound 1942-ben, a második világháború elején játszódik. Tom Hanks egy szövetséges hadihajó kapitányaként szeli át az Atlanti-óceánt, miközben náci tengeralattjárók vadásznak rájuk.

A film első klipjéből, amelyet márciusban mutatott be a Sony, kiderül, hogy a hajó kapitánya először hajózik át az Atlanti-óceánon. Valamint az is, hogy a vizeken, amelyeken haladnak, öt napig nem kaphatnak légi támogatást. A Greyhound azonban a kapitány vezetésével elpusztít egy német tengeralattjárót, és ezzel Krause elnyeri a legénység bizalmát.

YouTube video

A filmben, amely C. S. Forester 1955-ben kiadott The Good Shepherd című regénye nyomán született, Stephen Graham, Rob Morgan és Elisabeth Shue is szerepel. A forgatókönyvet Tom Hanks írta, a produkciót Aaron Schneider rendezte – írta az MTI.

A Greyhound az IMDB-n.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!