Átminősítik a balatoni strandokat

2017. március 23.
Címkék :

Finomítják a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítő rendszert, ezentúl a szolgáltatások színvonalát a korábbi három helyett ötfokozatú skálán értékelik.


Balassa Balázs, a balatoni önkormányzatokat tömörítő szervezet elnöke elmondta, hogy az idén egy–öt csillagos zászlókkal jelzik a strandok színvonala közti különbséget. Hozzátette, hogy az idén nem minősítik külön kategóriában a szabad-, illetve a fizetős strandokat, mivel sok szabadstrand szolgáltatásai felveszik a versenyt a fizetősekkel. Különdíjat az idén a leginkább családbarát, illetve kerékpárosbarát, továbbá a legsportosabb strandok kaphatnak, amely rangot kétévente lehet elnyerni.


A szövetség közgyűlésén hatékonynak ítélték a tavalyi balatoni szúnyoggyérítést, amelyre a kellő fedezetet időben összeadták az önkormányzatok. Az idei gyérítést, hasonlóan az elmúlt évihez, részben a balatoni önkormányzatok, részben (a főszezon idején) a katasztrófavédelem fogja elvégeztetni.

Balassa Balázs emlékeztetett, hogy tavaly már április közepén el kellett végezni az első szúnyogirtást, a remények szerint az idén erre hetekkel később kerül sor. A legfrissebb szakértői jelentés szerint egyelőre nem indokolt a beavatkozás – mondta.

A közgyűlésen Balaton-díj elismerésben részesítették a Balatoni Hajózási Zrt.-t, a balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társaságát, valamint a Balaton Világörökségéért Alapítványt – írta az mti.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!