Átmeneti visszaesés a világkupán

A csütörtöki versenynap nem sikerült jól Gyapjaséklnak, akik tíz helyet estek vissza a marseille-i világkupadöntő harmadik napján.

A világkupa harmadik versenynapján három futam eredménye került a táblázatba, de a férfi 470-es mezőny valójában négy teljes futamot teljesített. „A befutó hajóra tették ki az érvénytelenítést az egyik futamban, így a teljes mezőny körbevitorlázta a pályát – eredmény nélkül” – mutatta, hogy nem volt könnyű a csütörtök sem Marseille-ben. Ráadásul ez nem Gyapjasék napja volt. A magyar hajó egy 21., egy 24. és egy 15. helyével tíz pozíciót esett vissza összetettben és a 18. helyen zárta a napot.

A nap 14-15 csomóval indult és 17-18 csomóig ment fel a szél ereje a futamok végére, másfél méteres hullámok közepette. Az első két futamban nem nagyon találták a sebességüket, a harmadikban már kicsit jobb volt. A mezőny élén a Belcher–Ryan kettős áll két csütörtöki futamgyőzelemmel és egy második hellyel, mögöttük az eddig vezető spanyol hajó található, majd a világbajnok francia Pepponet–Mion páros következik.


A Nacra 17 mezőnye csütörtökön négy futamot teljesített, a Virág–Molnár kettős megőrizte a helyét, így továbbra is a 21. helyen tartózkodnak.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!