Athénba költözik a finndingi-Eb

A decemberi szélsőséges időjárás okozta infrastrukturális károk lehetetlenné tették a szicíliai Marsalába tervezett májusi finndingi-Európa-bajnokság lebonyolítását. A dél-olasz város helyébe Athént jelölte a Nemzetközi Finn Szövetség.


A Szicília nyugati partján fekvő Marsala helyett Athénben rendezik az idei finndingi-Európa-bajnokságot május 10. és 18. között, mert a tavaly év végi szélsőségesen viharos időjárás olyan károkat okozott az eredetileg rendező klub, a Circolo Velico Marsala infrastruktúrájában, hogy kénytelenek voltak visszalépni a rendezéstől. A Nemzetközi Finn Szövetség egy ideig fontolgatta, hogy egy másik olasz helyszínt keres Marsala helyett, végül arra jutottak, hogy Athén lesz a legjobb megoldás.

A görög főváros népszerű finnes „központ”, a téli időszakban több élmenő, közöttük a magyar világbajnok Berecz Zsombor is edzőtáborozott a görög főváros vizein. „Négy hónap van, hogy megszervezzük ezt a fontos regattát, de a finn osztály és a szövetség biztos abban, hogy a lehető legmagasabb színvonalú lesz az Eb mind a vízen, mind a szárazföldön” – mondta a 2004-es athéni olimpián finn osztályban ezüstérmes Rafael Trujillo, az IFA alelnöke.

A verseny főrendezőjének az amerikai Peter Reggiót nevezték ki, aki a legutóbbi három olimpián a finnversenyek főrendezője volt. Az athéni Európa-bajnokság a második kvótaszerző verseny a tokiói olimpiára, itt négy helyet osztanak ki – írta a hunsail.hu.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!