Átadták a hajók Oscar-díját

Az idén 15. alkalommal adták át a legjobb vitorlás hajó és 12. alkalommal a legjobb motoros hajó elismerést. A boot Düsseldorf hajókiállítás keretein belül megrendezett gálaesten 5-5 kategóriában avattak győztest. Nagy örömünkre a Flaar 37-es révén magyar építésű hajó is versenyben volt!


Tizenkét piacvezető európai vitorlás magazin és kilenc hajós magazin főszerkesztője döntötte el, hogy mely hajók büszkélkedhetnek az év hajója kitűzővel. A sokszínű zsűri norvég, svéd, angol, holland, francia, dán, finn, osztrák, svájci, olasz, spanyol és német újságírókból állt össze. Mivel évente 70 új vitorlás jelenik meg az európai piacon, de csak öt hajót ismernek el a legjobbnak, így az év hajója cím a vitorlázás Oscar-díjának is tekinthető.

A Delius Klasing Verlag és boot Düsseldorf közös rendezésében 500 prominens vendég tiszteletében került sor a díjak átadására egy vacsorával egybekötött gálaesten.


A Family Cruiser kategória győztese a Sun Odyssey, 440, amelyről bővebben itt olvashatnak


A Performance Cruiser kategória győztese a Club Swan 50


A Luxury Cruiser kategória győztese az Amel 50, amelyről ugyancsak olvashattak már oldalunkon


A Special Yacht kategóriában a Beneteau Figaro 3 vitte el a győzelmet a magyar Flaar M 37-es hajó elől. Önmagában már a jelölés is óriási siker, gratulálunk a hajó építőinek és tervezőinek! Magyar hajó még eddig még a jelölt címmel sem büszkélkedhetett. A róluk írt korábbi cikkünk ide kattintva elolvasható.


Az év motoros hajója díj elnyeréséért ugyancsak nagy volt a verseny, hiszen évente több mint 200 új motoros hajó jelenik meg a piacon.


A 25 láb alatti győztes a  Bella 620 Cabin lett


A 35 lábas kategóriában az Apreamare Gozzo 33 vitte el a pálmát


45 lábig a Fountaine Pajot MY 44-est ítélték a legjobbnak


A 45 láb feletti kategóriában a zsűri az Azimut S 7-est választotta


A hosszúsági megkötés nélküli kategóriában a Linssen Grand Sturdy 40.0 Sedan lett a győztes

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!