Aranycsoportba jutottak a Vadnai testvérek

A hat kvalifikációs futam után Vadnai Benjamin a 14., Jonatán pedig a 34. helyről várja a folytatást, a következő hat futamot.

A legutóbbi futamon Vadnai Benjamin és Jonatán megint azonos csoportba került. Benji folytatta az egyenletes teljesítményét, előbb a 4., majd a nyolcadik helyen ért célba, így összetettben javított egy helyet.

„Elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel, jó a sebességem, szépen, egyenletesen vitorlázom. Úgy jöttem a vébére, hogy szeretnék az első 15-ben végezni, nem változott a célom, jó lenne, ha tudnám tartani a pozícióm és hasonló egyenletességgel tudnék vitorlázni, mint eddig” – mondta Vadnai Benjamin.

Jonatán a legjobbkor hozta az eddigi legjobb eredményét: egy 13. hely után hetediknek futott be zárásaként, így hét pozíciót javítva 34. lett a kvalifikációban.

„Sokat dolgozunk azért, hogy ilyen kiélezett helyzetben is tudjunk koncentrálni és ne törjünk össze. A 6. futam előtt sikerült megnyugodnom és a feladatra koncentrálnom. Nem vállaltam be nagy rizikót, de úgymond tudatosan kockáztattam kicsit. A jó rajt után középen fogtam a mezőnyt, mert tudtam, hogy első tízben kell végeznem az aranycsoporthoz. Mostantól az összes jó együtt megy, most lehet menni előre, de kis hibákkal is nagyot lehet visszacsúszni. Az a célom, hogy kihozzam magamból a maximumot” – magyarázta Vadnai Jonatán – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!