Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral: jön az 56. Mihálkovics kupa – Spirit Autó Nagydíj

Az 56. Mihálkovics Kupa – Spirit Auto Nagydíjat június 8-án és 9-én Balatonföldváron rendezik meg, a szervezők kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várják a túravitorlázást kedvelőket.

A 2024-es regatta névadó szponzora a Spirit Auto, a négy autómárkát és számos szolgáltatást nyújtó vállalkozás a Skoda márkán keresztül kívánja hangsúlyozni a sportág iránti elkötelezettségét. „Az elmúlt hónapok megfeszített szervezőmunkájának és elkötelezett támogatóinknak köszönhetően ismételten exkluzív versenyt tudunk rendezni, ahol a sportértékű vitorlázás mellett a parti kísérőprogramok is színvonalas és maradandó élményt nyújtanak az indulók számára. Kiemelkedő társasági eseményként fontosnak tartjuk a vízparti szórakoztatást, a minőségi vendéglátást és díjakat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – mi pedig értékes nevezési ajándékokkal és díjakkal honoráljuk ezt. Külön öröm számunkra, hogy évről évre dinamikusan növekszik az indulók létszáma, az előzetes visszajelzések alapján idén megint elérjük a 150 hajós nevezési limitet. A korlátozás bevezetésére azért volt szükség, hogy a minőség ne menjen a mennyiség rovására, hiszen továbbra is szeretnénk a versenyzőinket a legmagasabb színvonalon kiszolgálni” – mondta Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője.

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további tizenegy ranglistaversenyes hajóosztály győztesei egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket a Seiko óramárka magyarországi képviselete ajánlott fel. A regatta támogatóinak jóvoltából az egyes kategóriák dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák majd a szervezők. A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-t, amelyen a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes Seiko karóráért. A verseny ideje alatt ismét remek vízparti programok – szombaton zenés est és vacsora, tombolasorsolás értékes nyereményekkel, majd vasárnap ünnepélyes díjkiosztó – várják a vitorlázókat és családtagjaikat Balatonföldváron a kikötőben.

Az 56. Mihálkovics Kupa – Spirit Auto Nagydíjra a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet nevezni, helyszíni nevezésre a rajt előtti napon, június 7-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

A 2024-es Mihálkovics Kupa – Spirit Auto Nagydíj tervezett programja

június 7., péntek:
18.00–22.00 Helyszíni nevezés a Galamb szigeten
Minden versenyzőt hideg frissítővel, ital kóstolóval várnak a szervezők!

június 8., szombat:
8.30 Kormányosi értekezlet a rendezvénysátornál (online is közvetítik a Facebook-oldalukon)
10.00–18.00: 1. futam (Balatonföldvár-Balatonszemes- Révfülöp-Balatonföldvár)

Befutástól napnyugtáig a rendezvény helyszínére több szponzor is kitelepül:
– Spirit Auto-Skoda márkabemutatója
– Helly Hansen Pop Up Store szuper akciókkal
– Leejtheted.hu törhetetlen poharak bemutatója
– Naviter hajós webshop bemutató
– Maui Jim napszemüvegek
– EQ Love napvédő krémek
Késő délutántól DJ a szigeten…buli kifulladásig.
Helly Hansen kvízjáték értékes nyereményekért az előzetesen regisztrált csapatok számára.

19:00-tól gril vacsora
A vacsorával egy időben tombola sorsolás. A támogatók jóvoltából a nevezettekre értékes nyeremények várnak.
Fődíj: Egy szerencsés versenyző visszanyerheti csapata teljes nevezési díját!

Június 11., vasárnap:
7.30 Kormányosi értekezlet a rendezvénysátornál (online is közvetítik a Facebook-oldalukon)
9.00–13.00: 2. futam (Balatonföldvár–Balatonakali–Balatonszemes–Balatonföldvár)

Díjátadó ünnepség az utolsó hajó befutása után kb. 1 órával. Minden, a versennyel kapcsolatos hivatalos információ az MVSZ online hirdetőtáblájára kerül föl.

A verseny hétvégéjén tartandó önkormányzati- és európai parlamenti választások miatt a vasárnapi futamot az eredeti kiíráshoz képest egy órával előbb indítják a szervezők és a szélviszonyok függvényében szükség esetén rövidítik a pályát, így a díjkiosztót is a szokásosnál előbb lehet kezdeni. A korábbi befutónak és előre hozott díjkiosztónak köszönhetően remélhetőleg mindenkinek lehetősége lesz a lakhelyén szavazni.

Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral, és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni évről évre – továbbra is ez a szervezők célja, a töretlenül fejlődő Mihálkovics Kupával kapcsolatban.

Mihálkovics Kupa 2023. videós összefoglaló:

YouTube video

(fotók és forrás: mihalkovicskupa.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!