Amikor lemegy a Nap

Oceanco-Moonstone-lighting-730x410A holland Oceanco bemutatta legújabb szuperjacht-koncepcióját. A „Moonstone” nevet viselő, egyelőre még csak tervezőasztalon létező 90 méteres jármű a honfitárs, Van Geest Design együttműködésével valósul meg.

Természetesen, ahogy ez már a szuperjachtok esetében megszokott, a terek kihasználásánál a dizájn és a rugalmasság kooperációjára törekedtek az alkotók. A hatalmas edzőterem mellett wellness részleg, mozi, a tulajdonos tágas lakrésze és helikopter leszálló is helyet kap a hajón.

Azonban emellett még egy különlegesség is kiemelendő a megjelenésen, és ez nem nappal, hanem az éjszakai sötétségben válik láthatóvá. Ez pedig a hajó speciális megvilágítása. Digitálisan programozható LED világításnak köszönhetően ugyanis ha lemegy a Nap, akkor a szuperjacht fantasztikus ragyogásba öltöztethető. A sima testfelület és a víz visszatükröződésének kihasználásával csillogó hatás keletkezik. Így az éjjeli vízen már-már tündöklő látványt nyújt az amúgy sem mindennapi méretekkel rendelkező hajó.

14239-oceanco-unveils-superyacht-concept-stiletto-at-dibs

A fényeket egyébként a Temeloy Lighting Design tervezte, a cég már több hajó belső megvilágítását is megtervezte, de ez az első alkalom, hogy kimondottan a külső megjelensére koncentráltak munkájukkal.

Már a koncepció képek is magukért beszélnek, élőben szinte elképzelhetetlen a hatás.

Forrás: superyachts

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!