Amerikában nyert futamot a Gyapjas testvérpár

2019. január 23.
Címkék :

A miami világkupa forduló előversenyének számító amerikai bajnokságon a Gyapjas testvérek férfi 470-esben futamot nyerve a 14. helyen végeztek, megelőzve többek között az aktuális világbajnok egységet.


A szezon első nagy versenye a 2019-es világkupa második fordulójának számító megmérettetés Miamiban a hónap végén kezdődik, a mezőnyök nagy része már jó ideje Floridában edzőtáborozik. Ugyancsak itt készül a 470-esben versenyző Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor is, akik elindultak a világkupa-forduló előversenyének számító észak-amerikai bajnokságon. Rajtuk kívül 31 hajó állt rajthoz a kilencfutamos versenyen, közöttük a világranglista elejéről is jó néhány egység.


A Spartacus Vitorlás Egylet vitorlázói jól kezdték a versenyt, három futam után a harmadik helyen álltak, majd a 14. helyen zárták a regattát úgy, hogy a hetedik futamot megnyerték és begyűjtöttek egy 2. és egy 4. futamhelyezést is.


Az erős mezőnyben a korábbi Európa-bajnok görög Mantis–Kagialis kettős végzett az élen, mögöttük a 2017-es világbajnokság ezüstérmese, svéd Dahlberg–Bergström egység, valamint a tavalyi világbajnokság 3. helyezettje, a spanyol Xammar–Rodriguez kettős következett. Gyapjasék jó neveket előztek meg, közöttük a tavalyi kvótaszerző világbajnokságon, Aarhusban győztes francia Pepponet–Mion egységet és a korábbi világ- és Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, a londoni olimpián második helyezett brit Patience–Grube, valamint a 2018-as junior Európa-bajnok izraeli Abu–Rooz kettőst.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!