Amerikában edz a Gyapjas testvérpár

2020. január 14.
Címkék :

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor Észak-Amerikában vett részt az ottani kontinensbajnokságon, ahol a 12. helyen végeztek.

Az Egyesült Államokban kezdte meg a felkészülést a Genovában április 12-én kezdődő olimpiai kvótaszerző világkupa-fordulóra Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor. A páros az amerikai kontinensbajnokságon 9 futam után a 12. helyet szerezte meg.

A világkupaverseny felvezető viadalán viszonylag szűk, de komoly mezőny állt rajthoz. Végig erősnek mondható, 18-22 csomós szél fújt, és kifejezetten fárasztó verseny volt, főleg, hogy a megszokott kettő helyett három futamot rendeztek naponta.

„Magunkhoz és az erős szélhez képest kifejezetten jól mentünk, jól is éreztük magunkat a hajóban” – mondta Gyapjas Balázs a versenyt követően. Sebességük a nagyobb szélben, lapos vízen átlagos volt. „Persze lehetnénk gyorsabbak, de elég jó volt ahhoz, hogy az ilyen napokat túlélve a gyenge szélben legyen előnyünk” – tette hozzá.

Az észak-amerikai bajnokság után egynapos pihenőt követően 6-7 nap edzés következik, majd a miami világkupa-fordulón versenyeznek. A Genovában megszerezhető egyetlen európai olimpiai kvalifikációért Gyapjasék legnagyobb ellenfelei a svájciak, a németek, a portugálok, az izraeliek és az osztrákok lesznek – írta a hunsail.hu.

Az észak-amerikai bajnokság részletes eredményei megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!