Amatőrök is indulhatnak a balatoni SUP-vébén

2021. augusztus 28.
Címkék :

A profik között 17 versenyző képviseli a magyar színeket a szeptember 9. és 12. között Balatonfüreden sorra kerülő SUP-világbajnokságon, amelyre amatőrök jelentkezését is várják.

Schmidt Gábor, a rendező Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke elmondta: „Hiszem, hogy hamarosan a SUP is bekerül az ötkarikás játékok programjába, ezért is szerettünk volna vb-t rendezni. Balatonfüreddel remek a kapcsolatunk, bízom benne, hogy jó házigazdák leszünk”.

Hangsúlyozta: a vb üzenete az, hogy ez nem csak profiknak szól, hiszen a nyílt kategóriákba, felfújható deszkával bárki benevezhet, várják is az amatőrök, szabadidősportolók jelentkezését a balaton2021.hu oldalon.

„A kormány 240 millió forinttal támogatja az esemény lebonyolítását, mi pedig ígérhetjük, hogy az MKKSZ-hez méltó színvonalon rendezzük majd meg a világbajnokságot” – tette hozzá az elnök.

Ifj. Foltán László szakágvezető beszámolt arról, hogy miután lezajlottak a válogatók, kialakult a 17 fős magyar csapat, amelynek tagjaitól jó eredményeket remél. A profik számára három kategóriában, 18 kilométeren, az úgynevezett technikai számban, illetve 200 méteren lesznek versenyek (és csapatversenyben is értékelik a résztvevőket). A SUP-szakágban a balatonfüredi lesz a második világbajnokság, az elsőt két éve Kínában rendezték.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!