Amatőr vitorlázók versengenek a Balatonon

A Bahart ötalkalmas sorozatot hirdet az amatőr vitorlázóknak, hogy összemérjék felkészültségüket és tudásukat a Balatonon. A sorozat idei évada májustól szeptemberig tart.

Az amatőr vitorlásverseny az idei évben jelentősen megújul, ennek köszönhetően egy könnyed, baráti, de a szakmaiságot nem nélkülöző vitorlásverseny-sorozat várja a vitorlázás szerelmeseit. A szervezők a tavalyi sorozat kiértékelését követően számos változást eszközölnek mind a vízi, mind a parti rendezvények szervezésében. A Bahart szervezőgárdája az idei évtől egynapos versenyfordulókat hirdet, a hangsúlyt a túraversenyekre helyezve át. A 2019. évi versenyév másik jelentős változtatása a nevezéssel kapcsolatos. A szervezők célja a nevezések minél gyorsabb, gördülékenyebb lebonyolítása, így jelentős nevezési kedvezménnyel szorgalmazzák a versenyzők online előnevezését. Ebben a tekintetben a kedvezmény mértékét a tavalyi kétszeresére emelték. A szponzorok és a támogatók segítségével a Bahart egy színvonalas és jó hangulatú versenysorozatra invitálja a nevező csapatokat.

A XXIV. International Kupát az elmúlt évek gyakorlata szerint az idén is a Bahart Regatta utolsó futamaként rendezik meg Balatonbogláron, Karsai Lajos emlékére. Ugyancsak a balatonboglári zárófutamhoz társulva, az Eurakvilo Alapítvány szeptember 14-én, szombaton az idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a jótékonysági vitorlásversenyét és családi napját a Bahart Regatta kötelékében a Bahart és az International Kupa támogatásával. A nap fénypontja és minden kisgyerek várva várt programja a délután megrendezendő Eurakvilo Regatta, amelyen a Bahart Regatta versenyzői az aznapi túrafutam után megvitorláztatják a gyerekeket egy könnyített verseny keretében.

A Bahart Regatta versenysorozaton nem csak a vitorlázók versenyeznek, hanem a Bahart kikötőláncának anyakikötői is. A boglári záró futamon eldől majd, hogy melyik kikötőből érkezett a legtöbb hajó a 2019. évi kupasorozat futamaira, kiérdemelve ezzel a Legeredményesebb kikötő címet. A Bahart Regatta részeként az idén is meghirdetik a Selfie Regattát, amelyen a regattán induló csapatok nevezhetnek versenyfotóikkal – írta a turizmusonline.hu.

A 2019-es Bahart Regatta futamidőpontjai:
1. forduló: Badacsony, május 18.
2. forduló: Siófok, június 22.
3. forduló: Balatonszemes, július 6.
4. forduló: Balatonlelle, augusztus 10.
5. forduló: Balatonboglár, szeptember 14.

(fotó: Bahart Regatta Facebook-oldala)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!