Aluljáróba költözött a híres gőzhajó

2021. augusztus 10.
Címkék :

Egy lapátkerekes gőzhajó belsejét idézi Balatonlelle felső vasútállomásának aluljárója. Ismét alkottak a Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai, a napokban a negyedik balatoni aluljárót festették ki, a helybeliek nagy örömére.

Tavaly nyáron a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület a Balatonnál tartotta csapatépítő tréningjét, akkor utaztak a Kisfaludy lapátkerekes gőzössel, innen jött az ötlet, hogy Balatonlellén az aluljáróban megörökítik a vízi jármű belsejét.

Négy napon át dolgoztak, vízbázisú falfestéket és festékszóró spray-ket használtak. Öten festettek, az alapanyagokat pályázati forrásból vették meg, a szállásukat a helyi önkormányzattól kapták.

A Tárnoki Művészeti Egyesület hét éve foglalkozik az aluljárók festésével. A fonyódi, balatonboglári, balatonfenyvesi után ezúttal a balatonlellei készült el. A pandémia alatt nem volt lehetőségük a munkát folytatni, de már tervezik, hogy jövő húsvétkor a siófoki aluljárót is megújítják. A tervek szerint tíz nap alatt mindennel elkészülnek – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!