Alex Thomson bemutatta a legújabb IMOCA 60 – Hugo Boss versenyhajóját

2019. augusztus 5.
Címkék :

A francia VPLP és az Alex Thomson Racing által kifejezetten a 2020-2021 -es Vendee Globe -ra tervezett IMOCA 60 Jason Carrington éptette és Doyle Sails vitorlákat kapott.

Az új Hugo Boss -t több, mint 2 évig 100-nál is több mérnök, tervező és hajóéítő készítette 50.000 munkaóra alatt. A legújabb trendek és szabályok szerint tervezett IMOCA 60 az egykezes földkerülő verseny új zászlóshajója.

„5.5 millió Fontba került, és még wc sincs benne” – mondta Thomson. Van ellenben hatalmas, az egész tetőt befedő napelem, így a teljes versenyt fosszilis üzemanyag felhasználása nélkül fogja teljesíteni bizonyítva, hogy a megújuló   energia mára versenykörülmények között is megállja a helyét.

Az új szabályok értelmében a legújabb Hugo Boss már hydrofoil -al készült. A szárnyak terveinek ötlete egy autóban született, amikor Pete Hobson, Alex Thomson és Andy Claughton együtt utaztak. „A kompra vártunk, amikor Andynek meséltem hogyan képzelem az új szárnyakat. Andy azonnal felrajzolta a szélvédőre, amint hazaértünk Pete  papírra veette és már küldtük is a VPLP -nek.” -mesélte Thomson.

 

forrás: sail-word.com
képek: Lloyd Images

 

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!