A Wizz Air utaztatja a magyar csapatot a párizsi olimpiára

A Wizz Air és a Magyar Olimpiai Bizottság megállapodott, hogy a légitársaság szállítja a magyar csapat tagjait a 2024-es nyári olimpiai játékokra Párizsba.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke február 28-án együttműködési megállapodást írtak alá arról, hogy a MOB hivatalos partnereként a légitársaság szállítja a magyar csapat tagjait a 2024-es nyári olimpiai játékokra Párizsba.

A megállapodás aláírását megelőző sajtótájékoztatón Váradi József elmondta, büszkék arra, hogy Magyarország valaha volt legnagyobb légitársaságaként repíthetik a magyar csapatot az olimpiai játékokra. Az olimpikonok júliusban menetrendszerű járatokkal utaznak az ötkarikás játékokra, így számtalan Budapest–Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

A Magyar Olimpiai Csapat támogatása mellett a Wizz Air június 16. és szeptember 30. között a megszokottnál is több járatot üzemeltet Budapest és az olimpiára akkreditált Párizs-Orly repülőtér között, hogy a várhatóan élénk szurkolói érdeklődést is kiszolgálják.A Budapest–Párizs útvonalat a légitársaság ebben az időszakban naponta, a legújabb, Toulouse-ban gyártott gépeivel repüli. Az együttműködési megállapodás szerint augusztus 12-én a párizsi olimpián érmet szerző magyar sportolók együtt jönnek majd haza az Aranygéppel.

Gyulay Zsolt az aláírást megelőzően kiemelte, hogy a MOB több társasággal is tárgyalt, és magasan a Wizz Air adta a legköltséghatékonyabb, legrugalmasabb ajánlatot.

Hat új úti cél

A Wizz Air idén két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán. A repülőgépek érkezésével a Wizz Air budapesti flottája 16 tagúvá bővül, míg a légitársaság debreceni bázisán további egy repülőgép teljesít szolgálatot. Ezzel 2024-től a piacvezető légitársaság piaci részesedése 35 százalékról 38 százalékra nő, és minden korábbinál több repülőgéppel szolgálja ki a magyar piacot.

Váradi József új úti célokról is beszámolt: a Wizz Air hat új járattal köti össze Budapestet Európában és Európán túl. A nagyszabású járatbővítésnek köszönhetően az utasok hamarosan Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába is közvetlenül repülhetnek. Ezzel a légitársaság 63 budapesti és 73 magyarországi útvonalat kínál összesen.

fotók és forrás: turizmus.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!