A vízi mentők készülnek a nyári szezonra

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai a télen is ügyeletben lévő nagy sürgősségi mentőhajón végeznek kisebb javításokat, és ezzel párhuzamosan készülnek a nyári szezonra.


A VMSZ munkatársai eleinte három helyen teljesítenek szolgálatot a Balatonnál, aztán fokozatosan mindenhol megkezdik a munkát. A nyári szünet kezdetére, június 15-re már teljes lesz a jelenlétük. A főszezon június 29-án kezdődik, akkor már mindenhol, minden egység ügyeletben lesz.

Megkezdték a mentőövprojektet, amelynek keretében már öt mintastrandon található egy új tájékoztató rendszer. Ahogy a fürdőző belép a strand bejáratán, ott lesz egy tábla. A kölcsönzők közelében is lesznek tájékoztatók, a vízibicikliken, horgászcsónakokon, vitorlásokon pedig matricák. Háromféle szórólapot osztanak: gyerekes szülőknek, idősebbeknek és horgászoknak.

A Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával Siófokon a nagystrandon, Balatonfenyvesen a nagy szabadstrandon, Keszthelyen a városi strandon, Révfülöpön a Császtai és Balatonfüreden a Kisfaludy strandon helyeznek ki tájékoztató táblákat, amelyek a biztonságos vízben tartózkodás szabályaira figyelmeztetik a fürdőzőket.Ezzel együtt toborozzák a fiatal vízi mentőket is, akiket érdekel az életmentés és jól tudnak úszni – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!