A vírus sem állíthatja meg az utazókat

Tízből heten terveznek belföldi pihenést a következő időszakban. Leginkább a 35 és 50 év készülnek utazni, rögtön utánuk az 50 és 65 év közötti korcsoport indulna belföldi hotelekbe – többek között ez derült ki az Eventrend Grouphoz tartozó Eventrend Hotels online felméréséből.

A Szállodai körkép 2020 című kérdőívnél a vírushelyzetnek az utazási kedvre gyakorolt hatását firtató kérdésre, 25 százalékuk válaszolta, hogy terveiket egyáltalán nem befolyásolja a kialakult állapot, ám sokan vannak, akiket óvatosságra int a fertőzésveszély. Az eredmény: tízből hat ember indulási kedvét nem szegi a járványhelyzet.

Korosztályos bontás szerint a legóvatosabbak a 65 évnél idősebbek, 62 százalékuk utazási kedvét befolyásolja a járványhelyzet, őket követik 56 százalékkal a 35–50, majd a 18–35-ös és 54 százalékkal az 50–65 éves korcsoport képviselői. Szintén nagyobb körültekintés figyelhető meg a családosoknál, mint a párban utazóknál. Előbbieknél 60 százalék gondolja át, hogy becsomagol-e, míg a párban utazók 54 százaléka teszi függővé az útnak indulást járványhelyzet függvényében.

Az óvatosság ellenére sokan tervezik a szállodai pihenést idehaza: tízből heten tervezik, hogy hosszabb-rövidebb időre belföldi szállodában töltődnek fel. A válaszadók 48 százaléka igennel válaszolt arra, hogy tervez utat a közeljövőben. A párok itt megelőzik a családosokat, csak 25 százalékuk nem tervez utat, míg a családosoknál 29 százalék veti el a szállodai pihenés lehetőségét a pandémia miatt.

Tízből hét válaszolónak nem jelentenek akadályt az anyagiak. A pénzügyi kihívásokat csupán a válaszadók 8 százaléka érezte elég erősnek ahhoz, hogy lemondjanak az utazásról és a belföldi szállodai élményekről.

A járványügyi intézkedések meglétéről a válaszadók 63 százaléka előzetesen tájékozódik, a válaszadók 87 százaléka egyetért az egészségügyi nyilatkozat kitöltésével, 89 százalékuknak pedig egyáltalán nem okoz gondot, hogy szállodai tartózkodása során többször is ellenőrizzék a hőmérsékletét. Azok, akik utazni akarnak, elfogadják, hogy megváltozott a világ és az ezzel járó következményeket nem érzik túlzónak vagy zavarónak – írta a turizmusonline.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!